Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουν πως μόνο το 20% περίπου χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κοσμημάτων;


Είναι αλήθεια πως στους περισσότεροι από εμάς ακούγοντας τη λέξη ασήμι έρχονται στο μυαλό οι λέξεις κοσμήματα, ασημένιες εικόνες, κορνίζες, κομπολόγια ή ασημένια σκεύη για το σπίτι.


Όμως άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουν πως μόνο το 20% περίπου χρησιμοποιείται για την κατασκευή των παραπάνω προϊόντων;


Το ασήμι, λοιπόν, έχει και άλλες χρήσεις που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό. Για παράδειγμα το ασήμι είναι ο ισχυρότερος αγωγός θερμότητας και ηλεκτρικού ρεύματος από όλα τα μέταλλα, για αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται σε πάρα πολλούς τομείς της τεχνολογίας ως υλικό βιομηχανικών αλλά και επιστημονικών εφαρμογών, όπως είναι τα κυκλώματα και οι μπαταρίες. Επίσης γίνεται χρήση του σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα καθώς και ηλεκτρικά ρελέ.


Είναι αναμενόμενο, λοιπόν, να χρησιμοποιείται και στον χώρο της ιατρικής επιστήμης. Το ασήμι έχει εφαρμογή στην ιατρική σε αρκετά ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία, όπως οι καθετήρες και τα στηθοσκόπια καθώς και στις ακτινογραφίες.


Τέλος μια όχι τόσο γνωστή του χρήση είναι αυτή του βακτηριοκτόνου. Έτσι, λοιπόν, άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια ή βασιλιάδες επιλέγουν να πίνουν σε ασημένιες κούπες και να τρώνε χρησιμοποιώντας ασημένια σκεύη ή μαχαιροπίρουνα.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται πως το 95% των γνωστών κοιτασμάτων αργύρου έχει ήδη εξορυχθεί και καταναλωθεί. Ένα ποσοστό της τάξης του 45% του συνόλου του χρησιμοποιείται σε κλάδους της βιομηχανίας. Το 28% σε κατασκευή κοσμημάτων, το 20% στη βιομηχανία της φωτογραφίας, ενώ μόλις μόνο το 5% κυκλοφορεί σε νομίσματα.

 

Επιλέξτε από την πλούσια συλλογή μας μοναδικά Ασημένια Δώρα για κάθε περίσταση.


Asimi eikona a 109e SilverBrand asimenia dora mora silverbrand koumpi asimenio kosmimasilverbrand koumpi stavroi mentagion gouria autokinhtougouri stavros megalos koumpi SilverBrand gamos kornizesN SilverBrand gamos skevi