Το καθαρό ασήμι 999° ως πολύτιμο ευγενές μέταλλο είναι ιδιαίτερα μαλακό, για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά μόνο του.
 
Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα ευγενή μέταλλα που υπέστησαν επεξεργασία και χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους, αυτό κυρίως όταν έχει γυαλιστεί, λάμπει σε τόσο μεγάλο βαθμό περισσότερο και από τον λευκόχρυσο. Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός πως το χημικό στοιχείο του ασημιού συμβολίζεται με το “Ag”, που προέρχεται από τη λατινική λέξη “argentum” της οποίας η σημασία είναι λευκό και γυαλιστερό. Η λέξη ασήμι προέρχεται από την έκφραση «άσημος άργυρος», που σημαίνει άργυρος χωρίς σήμανση. Το ασήμι κατατάσσεται στην κατηγορία των ευγενών μετάλλων όπως το ρουθήνιο, το ρόδιο, το ιρίδιο, το παλλάδιο, το όσμιο και το χρυσό.
 
Η περιεκτικότητα σε ασήμι ενός κοσμήματος ή ενός ασημένιου σκεύους συνήθως μετριέται, δηλαδή υπολογίζεται σε βαθμούς κελσίου, όπως για παράδειγμα ένα κόσμημα 925° περιέχει 92,5% άργυρο ή ένα κόσμημα 950° περιέχει 95 % άργυρο. Το σύμβολο ° δηλώνει τους βαθμούς που μετριέται το ποσοστό περιεκτικότητας σε άργυρο ενός κοσμήματος.
 
Το ασήμι ως πολύτιμο ευγενές μέταλλο είναι ιδιαίτερα μαλακό, για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά μόνο του στη δημιουργία κοσμημάτων ή αντικειμένων. Έτσι τα κοσμήματα που φέρουν τη σφραγίδα 925 σημαίνει ότι αποτελούνται από 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% από διαφορετικά μέταλλα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να γίνει πιο σκληρό και να δουλευτεί και να πάρει σχήμα.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται πως το 95% της εξόρυξης του αργύρου έχει ήδη καταναλωθεί. Ένα ποσοστό της τάξης του 45% του συνόλου του χρησιμοποιείται σε κλάδους της βιομηχανίας. Το 28% σε κατασκευή κοσμημάτων, το 20% στη βιομηχανία της φωτογραφίας, ενώ μόλις μόνο το 5% κυκλοφορεί σε νομίσματα. 

 

Επιλέξτε από την πλούσια συλλογή μας μοναδικά Ασημένια Δώρα για κάθε περίσταση.


Asimi eikona a 109e SilverBrand asimenia dora mora silverbrand koumpi asimenio kosmimasilverbrand koumpi stavroi mentagion gouria autokinhtou gouri stavros megalos koumpi SilverBrand gamos kornizesN SilverBrand gamos skevi