0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προίόντα στο καλάθι σας.
210 9734641
Τηλεφωνικές παραγγελίες

Στην Κέρκυρα, στην οποία ο Άγιος Σπυριδώνας τιμάται ως πολιούχος Άγιος, το ιερό λείψανό του βγαίνει σε λιτανεία 4 φορές το χρόνο για να τιμήσουν τις ισάριθμες φορές που ο Άγιος έσωσε το νησί.

Ο Άγιος Σάββας για την πίστη και την ταπεινότητα του, απέκτησε το προσωνύμιο «παιδαριογέροντας», που δόθηκε σε αυτόν από τον Άγιο Ευθύμιο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Η ταπεινότητα και η ευσέβεια του Αγίου Διονυσίου εντυπωσιάζουν τον επίσκοπο Νικάνορα και έτσι τον προτείνει στον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία, για επίσκοπο Αιγίνης. Η χειροτονία του γίνεται τον Ιούλιο του 1577 στην Αθήνα και εκεί παίρνει και το όνομα Διονύσιος προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Τιμάται ιδιαίτερα ως προστάτης Άγιος των ναυτικών αλλά και των ψαράδων, γι’ αυτό τον λόγο και η ημέρα της γιορτής του αποτελεί αργία για το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Η 25η Δεκεμβρίου δεν είναι μόνο όμως εορτασμός γενεθλίων του Χριστού αλλά κυρίως ο εορτασμός της μέρας που ο Θεός έστειλε τον γιο του στον κόσμο για να τον σώσει δίνοντας του ανθρώπινη μορφή.

Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Θεοτόκου Μαρίας. Θεωρείται προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών καθώς η ίδια απέκτησε τον απόγονο της σε γηραιά ηλικία.

210 9734641

τηλεφωνικές παραγγελίες

δωρεάν μεταφορικά

με αγορές άνω των €100

εγγύηση

επιστροφής χρημάτων
100% - 15μέρες

εργασία χειρός

ελληνικής κατασκευής