0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προίόντα στο καλάθι σας.
210 9734641
Τηλεφωνικές παραγγελίες

Στην Κέρκυρα, στην οποία ο Άγιος Σπυριδώνας τιμάται ως πολιούχος Άγιος, το ιερό λείψανό του βγαίνει σε λιτανεία 4 φορές το χρόνο για να τιμήσουν τις ισάριθμες φορές που ο Άγιος έσωσε το νησί.

Η 14η Φεβρουαρίου αποτελεί τη μέρα που ερωτευμένοι όλων των ηλικιών ανταλλάζουν δώρα όπως γλυκά και λουλούδια εκφράζοντας τα συναισθήματα τους με αυτό τον τρόπο στο ταίρι τους.

Ο Άγιος Σάββας για την πίστη και την ταπεινότητα του, απέκτησε το προσωνύμιο «παιδαριογέροντας», που δόθηκε σε αυτόν από τον Άγιο Ευθύμιο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Η ταπεινότητα και η ευσέβεια του Αγίου Διονυσίου εντυπωσιάζουν τον επίσκοπο Νικάνορα και έτσι τον προτείνει στον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία, για επίσκοπο Αιγίνης. Η χειροτονία του γίνεται τον Ιούλιο του 1577 στην Αθήνα και εκεί παίρνει και το όνομα Διονύσιος προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Ως ιεράρχης φρόντισε για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας καταπολεμώντας τον Αρειανισμό που ανθούσε την εποχή εκείνη. Επιπλέον άφησε πίσω του σημαντικό φιλανθρωπικό έργο ιδρύοντας πολλά ιδρύματα και πτωχοκομεία, γνωστά ως "Βασιλειάδα".

Τιμάται ιδιαίτερα ως προστάτης Άγιος των ναυτικών αλλά και των ψαράδων, γι’ αυτό τον λόγο και η ημέρα της γιορτής του αποτελεί αργία για το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Θεοτόκου Μαρίας. Θεωρείται προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών καθώς η ίδια απέκτησε τον απόγονο της σε γηραιά ηλικία.

  • 1
  • 2

210 9734641

τηλεφωνικές παραγγελίες

δωρεάν μεταφορικά

με αγορές άνω των €100

εγγύηση

επιστροφής χρημάτων
100% - 15μέρες

εργασία χειρός

ελληνικής κατασκευής